Σας προτείνουμε!

Το Ελαφονήσι στα Χανιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κρήτης, μια φανταστική παραλία με εξωτικά κρυστάλλινα νερά. Αυτό το μέρος είναι ένας παράδεισος στη γη, με τη μαλακή λευκή και ροζ άμμο και με κέδρους φτάνοντας τις ακτές. Ελαφονήσι σημαίνει νησί των ελαφιών και είναι ένα μαγευτικό μέρος που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη δυτική Κρήτη. Μέρος της παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.


Η Παραλία Βάι. Στη βόρεια ανατολική πλευρά της Κρήτης, στην περιοχή του Λασιθίου, είναι μια φανταστική παραλία που ονομάζεται Βάι. Το ιδιαίτερο της παραλίας αυτής είναι ότι περιβάλλεται από το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Ευρώπη, που αποτελείται από 5.000 δέντρα. Η μαλακή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και η φυσική ομορφιά την κάνουν ένα φιλόξενο μέρος για οικογένειες. Στο παρελθόν, το Βάι ήταν ένα ελεύθερο κάμπινγκ αλλά τώρα το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται εκεί.

 


Παραλία Φαλάσαρνα στα Χανιά. Φαλάσαρνα είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία στη δυτική πλευρά της Κρήτης, σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Κισσάμου. Αυτό το φανταστικό μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, λόγω των οργανωμένων εγκαταστάσεων και την μαλακή άμμο. Είναι επίσης ιδανικό μέρος για windsurfing και στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας σταθμός windsurfing εκεί κατα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πάνω από την παραλία υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Φαλάσαρνας.

 

Στη νότια πλευρά του νομού Ρεθύμνου είναι ένας τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η Πρέβελη. Βρίσκεται στο σημείο όπου ο ποταμός εκβάλλει στη θάλασσα, περνώντας μέσα από πολλά φοίνικες και σχηματίζουν μια λίμνη κοντά. Υπάρχουν θαλάσσια σπορ σε αυτή τη λίμνη για να εξερευνήσετε το ποτάμι, ενώ η αμμώδης και ανοργάνωτη παραλία του Πρέβελη είναι ένα υπέροχο μέρος για να κολυμπήσετε.

Τα Μάταλα ήταν διάσημη στη δεκαετία του 1960 και του 1970 ως μέρος hippie. Στην πραγματικότητα, πολλοί hippies θα έρθουν και να περάσουν πολλές ημέρες ή ακόμη και μήνες σε στις σπηλιές πάνω από την παραλία των Ματάλων. Σήμερα οι hippies έχουν περάσει προ πολλού και το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό αποτελεί πόλο έλξης πολλών οικογενειών για τη μεγάλη, αμμώδη και οργανωμένη παραλία. Τα Μάταλα είναι ένα βολικό μέρος για να μείνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Κρήτη και μια ωραία βάση για εκδρομές στην περιοχή.

Η Κνωσός ήταν αναμφισβήτητα η πρωτεύουσα της Μινωικής Κρήτης. Είναι μεγαλειώδες, πιο σύνθετο και πιο επιδεικτική από οποιοδήποτε από τα άλλα ανάκτορα γνωστά σε εμάς, και βρίσκεται περίπου είκοσι λεπτά νότια του σύγχρονου λιμανιού της πόλης του Ηρακλείου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ανάκτορο της Κρήτης επιβάλλεται στη πεδιάδα της Μεσαράς νότια του Ηρακλείου. Το ανάκτορο της Φαιστού δεν είναι τόσο πλούσια διακοσμημένο με τοιχογραφίες, αλλά αρχιτεκτονικά είναι εξαιρετικό στο σχεδιασμό του.

Ανάκτορο της Φαιστου

Το μικρότερο από τα τέσσερα μινωικά ανάκτορα, η Ζάκρος βρίσκεται σε στρατηγική θέση στην ανατολική ακτή της Κρήτης. Για πολλά πλοία που ερχόντουσαν από την Ανατολή ήταν πιο πρακτικό να ξεφορτώσουν το φορτίο τους στη Ζάκρο, απο την πλεύση γύρω από τις ολοένα και θυελλώδη ακρωτήριο Σίδερο, στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης.

Zakros Palace
Facebook


Twitter


Youtube


Envelope

Skip to content